Hierbij een verhaaltje over mijzelf, mijn werk en mijn geschiedenis in de wereld van sport, yoga en voeding:

Altijd ben ik een zeer actief mens geweest. Geboren in een, door mijn vader gebouwd, houten huis in de polder van Oudenhoorn naast de bloemenkwekerij van mijn opa en oma, had ik als klein kind volop vrijheid. De vrijheid om buiten te zijn, in de modder te spelen, bramen te plukken en te ravotten. Op mijn 5de gingen mijn ouders scheiden en verhuisde ik met mijn moeder en zusje naar een naastgelegen dorp. Daar speelde ik fanatiek en met heel veel plezier korfbal tot mijn 11de. Vanaf mijn 12de ging ik enige tijd op turnen en was rollerskaten mijn grootste passie. Daarna werd het dansen, eerst als tiener heerlijk uitgaan, toen een tijdje op podia in discotheken in Rotterdam, daarna in een stoer streetdance team en later een aantal jaar fanatiek Salsa. In 2002 haalde ik mijn aerobics diploma en kwam ik in de sport- en fitnesswereld terecht. Vanwege mijn interesse in sporten en voeding, ben ik Voeding & Dietetiek gaan studeren aan de Haagse Hogeschool en ben vanaf 2006 een zelfstandige praktijk begonnen in Rotterdam. Daarnaast studeerde ik Orthomoleculaire geneeskunde en Psycho Neuro Immunologie. Dat gaf veel meerwaarde aan mijn werk als diëtist. Ik combineerde mijn werk als natuurvoedings- en orthomoleculair diëtist met het geven van sport- en ontspanningslessen. In 2004 begon ik met Pilates geven, in 2006 met Bodybalance en ik volgde daarnaast Hatha yoga lessen. Ik deed ook in die tijd een cursus in spirituele bewustwording en heb veel geleerd over het leven en over mezelf. Mijn interesse voor yoga en meditatie begon steeds meer te groeien, totdat ik besloot een Yoga opleiding te gaan doen. Het werd Integrale Yoga. En dat voelde pas echt als thuiskomen.

Integrale Yoga

De Integrale Yoga is voor mij een hele fijne en mooie yoga, omdat je het zo goed kunt integreren in het dagelijks ‘menselijke’ bestaan. Je hoeft je niet terug te trekken uit de wereld om een spiritueel mens te zijn en te handelen vanuit je ware zelf. Je leeft, maakt fouten, creëert, leert, geniet en dat doe je allemaal zo bewust mogelijk. Bewustzijn is het sleutelwoord. Bewust eten, bewust met je lichaam omgaan, bewust handelen, bewust genieten en bewust met mensen omgaan. Met Integrale Yoga leer je luisteren naar het lichaam en naar de werkelijke behoeften van je ware Zelf. Want wanneer je je ware Zelf kent, ga je vanzelf betere keuzes maken. En welke die keuzes zijn, is voor iedereen anders. We zijn in ‘wezen’ hetzelfde, maar hebben als mens nu eenmaal verschillende behoeften.

Een goede ademhaling, ontspanning en bepaalde lichaamshoudingen verbeteren de gezondheid in vele opzichten. Yoga is als het ware sporten voor de geest en het lichaam tegelijk. Het zorgt voor een flexibel en sterk lichaam en helpt je om letterlijk en figuurlijk met beide benen steviger op de grond en bewuster in het leven te staan. De yogahoudingen weerspiegelen als het ware het dagelijks leven. Je leert loslaten, ontspannen, observeren en je grenzen verkennen op fysiek, emotioneel en mentaal niveau. Ook leer je liefdevoller naar jezelf kijken, want we zijn vaak zo streng voor onszelf en het is nooit goed genoeg. Het bewustzijn wordt vergroot, waardoor het leven lichter wordt.

Ook helpt deze manier van ‘zijn’ om je keuzes op het gebied van voeding bewuster te maken. Door inzicht te krijgen in de keuzes die je maakt, bijvoorbeeld op het gebied van voeding, leer je deze aanpassen op een manier die goed is voor jou. Goede voeding, lichaamsoefeningen, een diepe rustige ademhaling en meditatie zijn belangrijke ingrediënten om je helemaal in je element te voelen. En dat is wat ik met Elements Enkhuizen probeer te bereiken, mensen begeleiden zichzelf fijner te gaan voelen in zichzelf en meer in contact te komen met hun hart of ook wel het Ware Zelf.

Na 5 jaar mijn eigen diëtistenpraktijk te hebben gehad in Rotterdam en na 10 jaar werkzaam te zijn geweest in een grote sports & healthclub, verhuisde ik naar Enkhuizen. In eerste instantie omdat mijn toenmalige vriend daar wilde wonen. Ik had net mijn yoga opleiding bij Integrale Yoga Nederland afgerond en een eigen yogastudio was een droom voor me. Die droom werd heel snel werkelijkheid toen in eind november 2011 via via een mooie ruimte vond aan de Oude haven. Begin 2012 heb ik  daar Elements Enkhuizen opgericht en ben aan de slag gegaan als diëtist en yoga/pilates docent in dit leuke stadje aan het Ijsselmeer. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad.

Inmiddels is de studio sinds september 2014 verhuisd van Paktuinen 2A naar paktuinen 23B. Een grotere ruimte met een mooie houten vloer en een sfeervolle uitstraling. Iedereen is hier welkom om te ervaren wat Yoga voor je kan doen.

Opleidingen

 • Voeding & Dietetiek, Haagse Hogeschool
 • Culturele Maatschappelijke Vorming, gericht op Vrijetijdskunde, Hoegschool Rotterdam e.o.
 • Orthomoleculaire geneeskunde, Stichting Van Nature
 • Klinische Psycho Neuro Immunologie, Stichting Van Nature
 • Sportvasten coach, Sportvasten
 • Fitness instructrice, NASM
 • Ground control PILATES, Pilates Company
 • Yoga docenten opleiding beginners, Integrale Yoga Nederland
 • Yoga docenten opleiding gevorderden 1, Integrale Yoga Nederland
 • Yoga docenten opleiding gevorderden 2, Integrale Yoga Nederland
 • Yoga docenten opleiding gevorderden 3, Integrale Yoga Nederland
 • ZwangerschapsYoga docenten opleiding, Integrale Yoga Nederland
 • Yoga opleiding: De Yoga van de Zelfperfectie, Integrale Yoga Nederland
 • Opleiding Geestelijk Genezen, Integrale Yoga Rotterdam
 • KinderYoga Docenten opleiding, Dolfijn Wellness
 • BODYBALANCE, Les Mills
 • BODYPUMP, Les Mills
 • Zumba, basic 1, basic 2, Zumba Fitness
 • Aerobics opleiding, Aerobicsworld