Yoga & Detox weekend

Yoga, meditatie en verse biologische sappen. Helemaal in contact met jeZelf.

Yoga & Detox weekend

Een weekend vol met yoga, meditatie en gezonde verse biologische sappen.

Yoga & Detox weekend

Een weekend vol met yoga, meditatie en gezonde verse biologische sappen.

Yoga & Detox weekend

Wat is het?

Een paar keer per jaar organiseert Elements Enkhuizen Yoga & Detox weekenden. We drinken tijdens het weekend verse biologische sappen en soepen. Daarnaast ervaren we mooie yogalessen en meditaties en kun je een massage boeken.

Het eerstvolgende weekend staat nog niet gepland, dus hou de website in de gaten. Waarschijnlijk wordt het september.

Inhoud programma:

Vooraf aan het weekend

 • Persoonlijk voedingsconsult (kan ook via Skype) van 45-60 minuten 1-2 weken vooraf aan het weekend (in te plannen op een voor jou geschikte dag en tijd). Je kunt al eerder starten met het aanpassen van je voedingspatroon als je dat wilt.
 • Een handleiding met een afbouw- en opbouw voedingsprogramma en yogahoudingen om eventueel thuis te doen voor en na het weekend.
 • De mogelijkheid om vragen te stellen via e-mail of telefoon.

Tijdens het weekend

 • 4 yogalessen van 1,5 uur met een thema (2x per dag, in de ochtend en eind van de middag), inclusief meditaties aan het einde van iedere les.
 • 6-8 verse biologische sappen en soepen (gericht op ontgiftiging, reiniging en energie) van groente, fruit en kruiden/specerijen, vers gemaakt met de Slow Juicer en blender.
 • Kruidenthee (ook een pakje Detoxthee om mee naar huis te nemen)
 • Afhankelijk van het weer kijken we in de middag een film op het grote scherm.

Na het weekend

 • Persoonlijk consult ongeveer van 30 minuten, 1-2 weken na het weekend om te evalueren en eventueel advies te krijgen over je leef- en voedingspatroon na het programma.

Extra

 • Optioneel kun je een massage bijboeken (niet bij de prijs inbegrepen)
 • Extra exclusief tijdens het weekend in januari: GRATIS een Reconnective Healing sessie twv € 45,00 (indien je dat wenst)
 • Indien je een overnachting in een bed & (no)breakfast wilt, kan Elements dat voor je regelen. Er zijn diverse mogelijkheden in de buurt van de studio tegen diverse prijzen. Neem voor meer informatie hierover contact op met Elements Enkhuizen.

Kosten:

Het totale programma wordt aangeboden voor: € 185,00  Mensen die al lid zijn bij Elements en lessen volgen krijgen 10% korting (niet in combinatie met andere kortingsacties). Ook als je al een keer eerder aan een Yoga & Detox weekend bij Elements hebt meegedaan krijg je 10% korting. Ben je geen lid, maar word je dat na het weekend wel, dan krijg je 10% korting op een strippenkaart van 5 of 10 lessen.

Wat kun je verwachten?

Een weekend vol met yoga, meditatie en gezonde verse biologische sappen. Vooraf krijg je een persoonlijk consult van de natuurvoedingsdiëtist en een handleiding met onder andere een afbouwschema. Tijdens het weekend eet je niets, maar drink je een paar glazen vers biologisch vruchten- en groentesap, verwarmende soep en daarnaast water en thee. We doen yoga en meditatie in de ochtend en in de middag.

Na het programma krijg je een opbouwschema om weer rustig het lichaam aan de voeding te laten wennen en daarna een persoonlijk consult ter evaluatie.

Tijdens het weekend ben je dus twee keer per dag een paar uur bij Elements. Tussendoor kun je naar huis om te rusten of een bijvoorbeeld een wandeling gaan maken. Bij Elements blijven mag ook. Er staat thee en er liggen boekjes om te lezen. Bij slecht weer kan er in de middag een mooie film vertoond worden op groot scherm.

Indien je een overnachting wilt in een bed&breakfast (maar dan zonder breakfast) in de buurt, kan Elements dit voor je regelen. Vooral wanneer je een drukke thuissituatie hebt, is dit meestal erg prettig. Maar uiteraard essentieel wanneer je niet in de buurt woont.

Na dit weekend zul je jezelf fit, schoon en energiek voelen.

Waarom yoga en detox?

De lever reguleert de evenwichtige verdeling van energie over het lichaam. Veel lichamelijke klachten hebben hun oorzaak in een niet optimaal werkende lever en/of galblaas. Het niet goed kunnen verdragen van bepaald (vet)voedsel, spierkrampen, allergieën, hoofdpijn en ontstekingen zijn een aantal voorbeelden. Op geestelijk-emotioneel vlak kan iemand met een overbelaste of gespannen lever snel boos en geërgerd zijn en vat alles persoonlijk op. Alles voelt benauwend en iemand kan niet meer zien dat de oorzaak van woede of geïrriteerdheid in zichzelf schuilt. De energie stroomt simpelweg niet goed meer en dat wordt geuit door frustratie. Daarnaast kan een geblokkeerde galblaas resulteren in besluiteloosheid en innerlijke spanning.

De lever houdt van ontspanning en vrijheid. Alles wat groeit, heeft ruimte nodig. Anders komt het niet tot rijping. Het voorjaar en najaar zijn een goede tijden om de lever en galblaas te reinigen, zodat die energie weer goed kan stromen. Het lichaam reinigen door te sapvasten in combinatie met yoga en meditatie zorgen ervoor dat de lever de rust en de vrijheid krijgt om weer optimaal te functioneren.

Het resultaat:

Na dit weekend zul je jezelf fit, schoon en energiek voelen. Je zult jezelf reinigen, opladen en krijgt meer energie. Maar hoe meer de organen in disbalans zijn, hoe meer het lichaam zich tijdens en na de kuur ook moe en lusteloos kan voelen. Dit gaat meestal vrij snel weer over. Soms kunnen sluimerende dingen in het lichaam, bijvoorbeeld een verkoudheid, naar buiten komen. Maar door de ontspanning tijdens de kuur, kan het lichaam zich tevens weer opladen.

Afvallen kan ook een bijkomend resultaat zijn, maar alleen wanneer je na de kuur een goed voedingsschema aanhoudt. Door even te sapvasten val je meestal niet blijvend af, maar het lichaam wordt wel beter in het afvoeren van afvalstoffen. Afvalstoffen bevinden zich in de lever en in het vetweefsel. Wanneer je gewicht wilt verliezen, is het belangrijk eerst de lever te ontgiften, zodat deze de vrijgekomen afvalstoffen uit onder andere de vetcellen goed kan verwerken. De kuur is dus wel een hele mooie aanzet indien je wat kilo’s kwijt wilt. Maar het is vooral goed voor reiniging van lever, galblaas en darmen en voor ontspanning en meer (levens)energie.

Dit sapvasten programma is geen heel streng en zwaar programma. Het heeft vooral als doel jezelf helemaal opladen.